Woonaccessoires gemaakt van aluminium

prod Woonacc Alu01Deze producten (plantenpotten, schalen, dienbladen) zijn afkomstig van RS International, uit Delhi, India. Dit jonge bedrijf telt tien medewerkers die de verschillende producten in de kleine werkplaats volgens de Indiase traditie op een ambachtelijke, tijdrovende wijze vervaardigen. De platen aluminium worden volledig met de hand bewerkt. Dat geldt voor het zagen, stansen, polijsten en uitkloppen van het materiaal. De eigenaren Mr. Agrawal en Mr. Khan zijn gedreven en enthousiast en willen met hun producten graag een grotere afzetmarkt bereiken. Ze staan dan ook open voor productontwikkeling en –verbetering.

De aluminium plantenpotten zijn authentiek Indiaas. Deze zijn stuk voor stuk met de hand uitgeklopt, wat maakt dat al een klein beetje lichtinval voor een mooi effect zorgt.

De medewerkers zijn echte ambachtslieden die van ver komen. Ze overnachten daarom regelmatig op de vloer in de werkplaats. De eigenaren Mr. Agrawal en Mr. Khan weten dat er op het gebied van arbeidsomstandigheden nog wel wat te verbeteren valt. Wanneer de producten in het Westen aanslaan, zullen zij stap voor stap deze verbeteringen doorvoeren.

Woonacc Alu collage